Вистинските бои за секоја просторија во домот

Бојата е моќна алатка која може да евоцираат емоции, да се создаде посакуваниот атмосфера или илузија на поголем простор. Откријте ја совршената боја за секоја соба во вашиот дом.

Црвената боја го стимулира апетитот и е идеална за соби каде што ќе може да се јаде, советуваат дизајнерите на ентериери. Ако црвените ѕидови ви се премногу ” навредливи “, крем ( беж ) или бели ѕидови секогаш може да ги дополнат црвени ормарчиња. Покрај тоа, за кујната е погодна и жолта боја, бидејќи го забрзува вашиот метаболизам и ви дава енергија.

Во просториите кои се користат за релаксација, како што спални или бањи, искористете бои кои ќе придонесат за смирена атмосфера. За ова идеални се светлите нијанси на сина, зелена или лаванда.

Дневната соба обојте ја со топли нијанси на жолта и портокалова или пастелни тонови, како што се црвенкасто кафена и беж. Жолта е одлична за голема сала ( претсобје ) – гости ќе бидат добредојдени, а вам кога ќе го напуштате домот, ќе ви го подобри расположението.

Соби со поглед на север имаат тенденција да имаат недостаток на светлина, така со тие топли бои ” загрејте ги ” , додека оние од јужната страна, може да ” ги оладите ” со сина и зелена боја.

Одберете ги вистинските бои и уживајте во колоритната енергија која ви ја дава вашиот дом.
Дома си е дома!