Бел леб и џем, лоша комбинација за вашето здравје !

„Комбинација презаситена со шеќер за почетокот на денот може лошо да влијае на вас.“вели Алисон Стауел  консалтинг нутриционист во здружението “Гудининг Старс” и додава: „Кога ќе го започнете денот без протеини и со многу малку маснотии, постои можност во текот на денот да се прејадете, со оглед на тоа дека вашето тело ќе настојува да го надомести овој недостаток“.

Заменете го белиот леб со леб со цели зрна за да на исхраната и додадете влакна, а наместо џем јадете путер од кикирики за здраво количество на маснотии и протеини.