BMI калкулатор

Табела со вредности

ЗначењеBMI
Нормална тежина19–24,9
Прекумерна тежина25–29,9
Прекумерна тежина ниво I30–34,9
Прекумерна тежина ниво II35–39,9
Прекумерна тежина ниво III≥ 40