Диета со грисини: – 3кг за 7 дена

Во оваа диета појадокот и ужината се’ секогаш исти и се состојат од: кафе или чај со млеко и 30г грисини.

Прв ден:

Ручек: 150г месо или риба, 100г сезонска салата со сок од лимон, 150г сезонско овошје.
Вечера: исто како и ручекот

Втор ден:

Ручек: 2 јајца, 150г кајсии или 1 банана.
Вечера: 150г сирење или кисело млеко, 2 домати или 1 поголема краставица, 30 грисини и 1 јаболка.

Трет ден:

Ручек: 150г месо на скара, 200г спанаќ,  200г варена пченка, 30г грисини и 1 јаболко.
Вечера: шоља млеко и 60г грисини.

Четврти ден:

Ручек: 200г месо, 100г зелена салата со сок од лимон.
Вечера: исто како ручекот.

Петти ден:

Ручек: 200г риба со 1 лажичка путер, 60г грисини и 250г кајсии.
Вечера:  120г туна, 30г грисини.

Шести ден:

Ручек: 200г посно месо, 150г зелена салата, 30г грисини и 250г јагоди.
Вечера: 150г сирење, 2 домати, 60г грисини и 250 г овошје.

Седми ден:

Ручек: 1 шолја варени тестенини, 250г јагоди или друг вид сезонско овошје.
Вечера: половина пиле печено на скара, 1 варен или печен компир и 1 јаболка.

ВАЖНО: Месото во оваа диета секогаш е посно, варено или печено на скара.