Диви зелени ружи – Артичоки

„Дивите зелени ружи“ на прв поглед наликуваат на цвеќината од волшебната шума на Алиса од земјата на чудата, но исто толку волшебна е нивната моќ во лекувањето на многу болести.
Богати со витамин А, витамин Ц , ароматични карбонски киселини, флавоноиди, цианин, минерали, растителни влакна и уште многу магични супстанци кои помагаат во лекувањето на :

  •  проблемите со црниот дроб и жолчката
  •  лошиот холестерол
  •  проблеми со апетитот
  •  синдром на иритабилни црева и тешко варење на храната
  •  артритис и други ревматски заболувања
  •  анемија
  •  проблеми со уринарниот тракт и тешкотии при мокрење
  •  кардиоваскуларни заболувања
  • подобрување на имунитетот и враќање на енергијат