Домашен рецепт за намалување на триглицеридите

Ја продожуваме рубриката како на едноставен начин да направиме нешто плус за нашето тело, овој пат со рецепт како на природен начин да го намалиме нивото на покачени триглицериди.

Потребни состојки:

  • 400 g. целер
  •  1 kg лимон
  •  2 l вода

Начин на приготовка:

Добро измиен лимон се сецка на тенки парчиња и се става во 2 литри вода. Потоа садот во кој што сме го ставиле лимонот и водата го ставаме на оган. Целерот се сече и се става во водата заедно со лимонот, и се остава на силен оган околу 20 минути. Откако ќе поминат 20 минути, садот се трга од оганот и се остава да се олади најмалку 6 часа, најдобро преку ноќ. После 6 часа стоење смесата се цеди преку ситна цедалка. Откако ќе се приготви, може да го конзумираме.

Начинот на конзумирање е 100мл пред јадење, најдобро трипати на ден. Преостанатата количина додека да се употреби се чува на темно и ладно место.