Dr. Viton MOVENS … ЗА ЖИВОТ БЕЗ БОЛКА

Секојдневното брзање, долгото седење на работното место, неудобните положби на телото, неудобните чевли, напорните домашни обврски најмногу ги чувствуваат нашите зглобови.

14021671_1147139458655260_1025652709311583302_n

Со MOVENS секојдневните предизвици и обврски отсега ќе бидат ваше уживање!

  • Ја намалува болката и вкочанетоста и отекувањето во зглобовите
  • Го олеснува движењето
  • Помага при ревматоидниот артритис и остеоартритисот и ги намалува болките и го намалува времетраењето на болеста
  • Ја зголемува еластичноста на зглобовите, тетивите и лигаментите
  • Ги подмачкува, регенерира и обновува зглобовите и ‘рскавицата
  • Го намалува воспалението во зглобовите
  • Ги заштитува зглобовите од повреди

    14192560_1152000971502442_2660198942415942379_n

Благодарение на моќниот состав на MOVENS ќе ја елиминира болката и вкочанетоста во рок од 7 ДЕНА, а за еден месец ќе се чувствувате многу подобро и болката целосно ќе исчезне.

Ви ја претставуваме и тајната формула, совршен спој од 7 состојки кои дејствуваат во совршена симбиоза за да им подарат здравје, цврстина и мобилност на вашите зглобови, а болките на рацете нозете грбот ќе исчезнат засекогаш…

14045747_1147146578654548_652777913926169951_n

Глукозаминот (D-glucosaminesulphate) како главната состојка на MOVENS е клучот за формирање на ‘рскавицата, градење на цврста заштита за вашите зглобови, а покрај заштитата ја поддржува мобилноста и флексибилноста на вашите зглобови.

Хондроитинот (ChondroitinSulfate) е главна состојка на ‘рскавицата, која ја одржува течноста во зглобовите, ги „подмачкува“ и ги регенерира. Исто така, го олеснува притисокот на зглобовите при физичка активност.

14117685_1147161988653007_10507545220586988_n

МСМ (Methylsufonylmethane) е најважниот извор за формирање на колаген во зглобовите. Колагенот е од витално значење за зглобовите затоа што тој jaподдржува структурата на ‘рскавицата.

Хијалуронска киселина (HA) (Hualuronicacid) или зглобната течност e основата за непречено движење на зглобовите и нивно одржување. Како што старееме, нивото на природната Хијалуронска киселина која ја содржи нашето тело се намалува.

Kолагенoт (Hydrolyzedcollagen) помага во зачувување на зглобовите и одржување на ‘рскавицата. Со староста нашето тело почнува да произведува сè помалку колаген. Тоа значи дека постепено нашата коскена и мускулна структура ја губи својата еластичност, цврстина, станува опуштена што може доведе до комплетно нарушување на здравствената состојба и мобилноста на нашето тело.

Витаминот Ц (Vitamin C) игра значајна улога во синтезата на колагенот. Синтезата на колагенот со Витамин Ц осигурува добра структура на кожата, а таа станува затегната, поздрава и поубава, а коските, тетивите, ‘рскавицата и крвните садови (капилари) стануваат поцврсти и поотпорни.

Витамин Д3 е главната поддршка на коските од страна на одржување на нивото на калциум и магнезиум. Бидејќи зглобовите добиваат хранливи материи преку самите коски, а здравите и силни коски се клучни за здрави зглобови.

Чекорете со леснотија и уживајте во секое движење без болка со MOVENS.

ДВИЖИ СЕ СЛОБОДНО СО MOVENS

ПРОДАЖНИ МЕСТА:
Во аптеките на ЗЕГИН, EУРОФАРМ, ДМ – МАРКЕТИТЕ, КОСМО-ТИНЕКС и во сите подобро снабдени аптеки во Македонија.

НАПРАВЕТЕ БРЗА ONLINE НАРАЧКА:
http://alfalab.mk/proizvodi/movens

НАРАЧКИ НА ТЕЛЕФОН: (02) 3218-821
Секој работен ден од 8:30 до 15:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)