Француско пециво со сирење

Состојки

1 шолја вода
1/2 шолја несолен путер
1/2 лажичка сол
1 шолја сенаменско брашно
4 јајца
1 1/2 шолја рендан кравји кашкавал или сирење
Начин на подготовка

Загрејте ја рерната на 180 степени. Во среден сад, на силен оган, загрејте ја водата заедно со путерот и солта. Намалете ја топлината, додадете го брашното и мешајте со дрвена лажица за да го одлепите тестот од страните на тавата.

Префрлете го тестото во голем сад и додадете 4 јајца, едно по едно, мешајќи со електричен миксер. Додадете го ренданиот кашкавал. Префрлете го тестото во кеса за замрзнување, исечете мала дупка на едниот агол, и на тава за печење обложена со масна хартија направете мали земички, со големина на колаче.

Печете 20 – 25 минути.