Хороскопска диета: Бик

Како воздушен знак, живеете во вашата глава и понекогаш не ги почитувате телото доволно. Брзо и инстантно е вашиот стил, а вие сте толку зафатен со други работи што готвењето не е на врвот на вашиот распоред . Вие може да седнете мирни една минута и вашата вознемиреност да ги согорува калориите, но вашето нетрпение може ќе направи од вашата само – дисциплината проблем за вашиот долгорочен режим за здрава исхрана.

Храна

Можеби ќе треба да ги намамите  и доведете во искушение вашите вкусови кон поздрава исхрана.

Пријателска храна

Ниско – масни крекери, суво грозје, слатко и кисело, киви, пуканки.

Непријателска храна

Слатки, капучино, готова храна.

Диети

Тие мора да бидат брзи и со прилично брзи резултати. Ви треба разновидност, така да сметате дека имате избор.

Вежба

Може да бидете вежбате атлетика, особено велосипедизам или тенис.