Хороскопска диета: Вага

Вие сте во знакот на Вага, па мерењето секоја недела ве држи фокусирани. Сепак, вагите, исто така можат да бидат и  нерешителни – вие секогаш ги мерите добрите и лошите страни и се сомневаат во вашата диета веќе на половина пат. Вашиот знак е поврзан со задоволството и љубовта.

Вагата е исто така знак на врските, па може да имаат корист ако и вашиот партнере на бдиета заедно со вас- за оние слаби моменти. Овие моменти се чести, бидејќи вие премногу сакате да ги слушате алтернативните решенија. Вашата сила лежи во вашата љубов за убавина – така што вие сте поттикнати од мислите дека изгледате одлично.

Храна

Јадете здрава храна во текот на неделата и „олабавете“ малку за време на викендите.

Пријателска храна

Туна, салати, јагоди, шербет, печена или риба на пареа.

Не-пријателска храна

Пудинзи, палачинки, колачи, особено колач со лимон и сирење.

Диета

Затоа што не ви се допаѓа ништо екстремно или драматично, бидете реални и бидете малку попустливи. Вие сте склони да веруваате во авторитетот на научните диети, но пазете се: може да ве чинат тие скапи хирови.

Вежби

Самата помисла на потењето и напорното вежбање во фитнес центар е огромен напор вас. Мора да се чувствувате елегантно и да изгледате добро во секое време, па затоа долгите прошетки со пријателите може да бидат една ефикасна вежба.