Хороскопска диета: Водолија

Водолиите не сакаат да одат по алтернативни патишта. Способни сте за само-контрола, но склони сте да одите по жица, бидејќи сте под ексцентрично влијание на Уран.

Зачекорете во ладниот, рационален дел од природата на Водолиите за да останете стабилен. Верувајте во себе и покажете си ги вашите креативни таленти. Лошите навики за храна (јадење) потекнуваат од тоа што не сте концентрирани.

Храна

Имајте доверба – Вие тоа го можете! Напишете ги причините зошто сакате да ослабете, но не тие причини кои другите ви ги наведуваат.

Пријателска храна

Смрзнат јогурт, парен зеленчук, овес, мусли и сок од јаболки.

Не-пријателска храна

Сладолед, пити, зашеќерени житарки и говедски лазањи.

Диети

Да имате диета или да бидете дел од група која држи диета е идеално да изгубите килограми. Не се впуштајте сами.

Вежба

Не сте некој обожавател на вежбањето,освен ако не е нешто различно како Таи Чи. Најдобар начин да се стопат мастите е да се работи нешто корисно, како миење кола или наводнување на градината.