Како очите да ви изгледаат поголеми и посветли?

Не секогаш ви е потребен професионален шминкер за очите да ви изгледаат поголеми и посветли.

Понекогаш доволни ви се тајните кои шминкерите ги користат и малку вештина во прстите.

Од огромна помош ви се овие 8 чекори и фотки кои ќе ви докажат дека и сами може да ги нашминкате очите професионално:

1. Нагласете ги веѓите.

8-tajni-so-koi-ocite-sekogas-ke-vi-bidat-profesionalno-nasminkani-01.jpg

2. Нанесете бело моливче на внатрешниот дел од долниот раб на окото.

8-tajni-so-koi-ocite-sekogas-ke-vi-bidat-profesionalno-nasminkani-02.jpg

3. Користете хајлајтер или бела сенка за внатрешниот агол на окото и под веѓите.

8-tajni-so-koi-ocite-sekogas-ke-vi-bidat-profesionalno-nasminkani-03.jpg

4. Извиткајте ги трепките.

8-tajni-so-koi-ocite-sekogas-ke-vi-bidat-profesionalno-nasminkani-04.jpg

5. Нанесете темна крем сенка како подлога.

8-tajni-so-koi-ocite-sekogas-ke-vi-bidat-profesionalno-nasminkani-05.jpg

6. Затемнете го надворешниот агол на окото.

8-tajni-so-koi-ocite-sekogas-ke-vi-bidat-profesionalno-nasminkani-06.jpg

7. Сината сенка ви ги прави очите посветли.

8-tajni-so-koi-ocite-sekogas-ke-vi-bidat-profesionalno-nasminkani-07.jpg

8. Ако сте малку повешти, измешајте 2-3 бои на сенки, не се држете до една.

8-tajni-so-koi-ocite-sekogas-ke-vi-bidat-profesionalno-nasminkani-08.jpg