Кечапот го намалува нивото на лошиот холестерол

Само неколку капки кечап на вкусните јадење во вашиот редовен појадок и ручек или две чаши сок од домати на ден значително ќе го намалите нивото на лошиот холестерол.

На одредена група пациенти со високо ниво на холестерол им е советувано да јадат кечап и пијат сок од домати за да го намалат ризикот од срцев и мозочен удар. За три недели, кај пациентите вкупното ниво на холестеролот се намалило под шест одсто, а липопротеинот, познат како лош холестерол се намалил на 13 одсто.

Подобрете го вкусот на вашите омилени јадења и погрижете за вашето здравје само со неколку капки кечап.