Подобрете ја концентрацијата и помнењето со Magnezan NEURO…за правилен и здрав нервен систем

Dr. Viton Magnezan NEURO 
Magnezan Neuro е суштински коктел од магнезиум, витамини, антиоксиданти, аминокиселини и гинко билоба кои се одговорни за правилно функционирање на мозокот, нервниот систем и стимулатори на добро расположение и благосостојба. Моќниот коктел кој ја поттикнува правилната работа на мозокот придонесува за подобра концентрација и помнење. Здравиот нервен систем ни овозможува да воспоставиме хармонија и рамнотежа на сите сетила. Сите сме запознаени со многубројните придобивки од магнезиумот, но една од клучните придобивки за зголемување на нивото на магнезиум во мозокот е подобрената меморија и концентрација.

Dr. Viton Magnezan Neuro  е уникатна формула која мозокот лесно ја апсорбира со што помага во одржување на синаптичките врски помеѓу мозочните келии и го спречува нарушувањето на важни канали кои се одговорни за меѓуклеточната сигнализација во мозокот. Го подобрува помнењето;
Ја зголемува концентрацијата;
Го оптимизира нивото на магнезиум во мозокот;
Го намалува стресот и анксиозноста;
Ја зголемува способноста за учење;
Го задржува количеството и квалитетот на синаптичките врски помеѓу мозочните клетки;
Спречува нарушување на важни канали одговорни за клеточната сигнализација во мозокот;
Придонесува за благосостојба и добро расположение;

Се смета за најдобра превенција на деменција и Алцхајмерова болест.