Погледни зошто магнезиумот и витаминот Б6 се совршен пар…

Магнезиумот е од суштинско значење за повеќе од 300 различни ензимски процеси кои придонесуваат за правилно функционирање на организмот. Многу често луѓето имаат недостаток на овој минерал, но не се свесни дека ја немаат оваа хранлива материја. Витаминот Б6 (познат како пиридоксин) е витамин растворлив во вода. Тоа значи дека нашето тело не може да го складира долго време и дека треба постојано да се внесува, основно преку исхраната. Една од поважните функции на витаминот Б6 е тоа што му помага на имунолошкиот систем да произведува антитела, коишто му се потребни на организмот во борбата со болестите.

Dr. Viton Magnezan B6
Во случај на нервоза, раздразливост, блага анксиозност, нарушен сон и мускулни грчеви, ова е единственото решение. Ја подобрува функцијата на нервниот систем, срцето и мускулите и го намалува стресот.

Зошто се совршени заедно?
Витаминот Б6 ја забрзува и зголемува апсорпцијата на магнезиум за 40%.
Магнезиум е минерал кој му треба на секој орган во човековото тело. Повеќе од 60% од вкупниот магнезиум во човечкото тело се наоѓа во коските и забите, 27% во мускулите и 6 – 7% во клетките. Има одличен ефект врз релаксација на нервните клетки, а со тоа овозможува мирен и лесен сон, без раздразливост и анксиозност.
Витамин Б6 е витамин заснован на вода, кој лесно се апсорбира во организмот. Тој е еден од најпотребните витамини во човековто тело. Го смирува и нормализира нервниот систем. Магнезиумот го лечи појавувањето на болни грчеви и витамин Б6 помага подобро да се апсорбира во мускулите, ја намалува болката и тензијата во зглобовите.

Dr. Viton Magnezan B6:
Ја зголемува концентрацијата и меморијата;
Ја зголемува енергијата;
Ги намалува мускулните грчеви;
Го подобрува расположението;
Ја спречува остеопорозата;
Ги зајакнува коските и забите;
Го намалува ризикот од дијабетес;
Помага при несоница и дебелина;
Ги смирува нервите, го намалува стресот;
Го регулира крвниот притисок;
Помага при варење и запек;