Медицинска диета

Диетата која ќе ви ја презентираме трае 21 ден, вклучително и викендите. Оваа диета е брза и затоа луѓето ја сакаат. Се заснова претежно на јајца па затоа не ви ја препорачуваме да ја држите многу долго време. Ви ја претставуваме диетата по денови, применете ја,ќе бидете задоволни, но како што веќе кажавме не подолго од 21 ден.

Понеделник

Доручекдвопек, чаша чај, портокал

Ручекпортокал, чаша јогурт, едно варено јајце

Вечерадвопек, пире од домати,2 јајца(варени, или кајгана), зелена салата

Вторник 

Доручекдвопек, чаша чај, портокал или јаболка

Ручекпортокал, чаша јогурт, едно варено јајце

Вечерамелено месо, двопек, пире од домати, зелена салата

Среда

Доручекдвопек, чаша чај, грејпфрут или лубеница

Ручекпортокал, чаша јогурт, едно варено јајце, зелена салата

Вечерадве јајца(варени или кајгана), чаша чај, двопек

Четврток

Доручекдвопек, чаша чај, грејпфрут или круша

Ручек:нискомасно кравјо сирење или моцарела, двопек

Вечерадве јајца(варени или кајгана), зелка, двопек

Петок

Доручек2 парчиња двопек, чаша чај, портокал или грејпфрут

Ручекриба, зелена салата, едно варено јајце

Вечераварен зеленчук, варено јајце, јогурт