Мислете среќно!

Ако само малку подобро размислиме ќе заклучиме дека нашите мисли се нашата среќа или несреќа, бидејќи среќата е како и се’ друго само начин на размислување.

Ако се вознемирите за нешто, веднаш запрашајте се, зошто сте нервозни и многу често ќе согледате дека нервозата доаѓа од непромисленоста.

Важно е да  воспоставите добра комуникација со самите себе затоа што во нас се наоѓа и тој кој забележува и оној кој набљудува. Кога овие две битија се помират и се прифатат едно со друго ќе исчезне и постојаната внатрешна борба .

„Судијата“ ќе престане да суди и конечно ќе се одмори, а битието кое дејствува ќе престане да се плаши од судот и така и двете ќе живеат во мир.

Корисна навика е секоја вечер пред спиење да го гледате следниот ден во онаа светлина во која што би сакале да го живеете следниот ден. Ако своите мисли однапред ги подготвите за успешен ден, среќен ден, весел ден, соработка, комуникација, итн, со самото тоа сте ги привлекле оние фактори кои влијаат на квалитетот на следниот ден.

Не го трошете време во грижи и бидете креативни – Мислете среќно и ќе бидете среќни.