Пет продукти за појаки коски + Coral Calcium

Млекото и млечните производи се познати како продукти за здрави и силни коски. Сепак, во својата исхрана можете да ги сврстите и овие продукти за кои нутриционистите тврдат дека содржат хранливи вредности кои ќе ги зајакнат вашите коски и ќе спречат оболувања како остеопорозата.

1. Соја

Сојата е богата со белковини и е одличен избор на калциум. Се препорачува за возрасните да внесуваат и до 1000 мг калциум дневно.

2. Риба

Млекото, сирењето и јогуртот нема да ви помогнат без дневна доза на витамин Д кој му помага на телото да апсорбира калциум. Рибата е одличен извор на витамин Д.

3. Банани

Ова тропско овошје е непресушен извор на калиум, кој исто така го подобрува здравјето на коските. Во една банана има околу 400 мг калиум.

4. Компир

Компирот, како и бананата е одличен извор на калиум, а во еден компир има дури околу 700 мг.

5. Бадеми

Јаткастото овошје, како и маслиновото масло, богато е со здрави масти. Бадемот е богат со калциум и магнезиум, кои се неопходни за здрав скелет.

Секојдневната исхраната на повеќето луѓе содржи недоволно ниво на калциум, па затоа суплементите се најефикасниот начин за зајакнување на коските и секојдневен редовен внес на потребната доза калциум.


Nature Essential
 – Coral Calcium 
coral-calcium

Коралниот калциум содржи калцитонин, хормон кој го забрзува метаболизмот на калциумот со чија помош телото го апсорбира калциумот за неколку минути . Калциумот е основен минерал на коските. Со изминување на годините, доаѓа до губење на калциумот во коскената маса, а консумирањето на калциумот гарантира здрави коски и заби. Коралниот калциум се препорачува како помош во оксигенизацијата и алкализацијата на организмот, ПХ израмнувањето на телото во форма на комбинација со останати елементи.
Наш предлог:

Коралниот калциум на Nature Essential & секојдневно еден здрав оброк збогатен со млечни производи, и некои од горе наведените здрави продукти за здраво тело и силни коски.

Продажни места на производите на NATURE ESSENTIAL:

  • Во сите аптеки на ЕУРОФАРМ
  • Во сите КОСМО – ТИНЕКС ДРОГЕРИИ
  • Во сите ДМ маркети/дрогерии
  • Во сите продавници на МАРВИК  – ЗДРАВА ХРАНА и во сите подобро снабдени аптеки низ  Македонија.

Производите на NATURE ESSENTIAL може да ги нарачате на телефонскиот број 02 3218 821 и истите да ви бидат доставени на Вашата домашна адреса за најдоцна 48 часа.