Победете ја забоболката за 7 минути

Дали сте знаеле дека коцка мраз може да ви помогне да ја спречите неподносливата забоболка

За да ја елиминирате или барем ублажите забоболката додека не појдете на забар, се што ви е потребно е коцка мраз.

Ставете ја коцката мраз меѓу палецот и показалецот и полека тријте од 5 до 7 минути.

Имено, токму на ова место на дланката се наоѓаат завршните нерви кои се поврзани со центарот за болка во мозокот, кој го контролира степенот на болка во рацете и главата.

Триењето со мраз ги блокиратие центри, покажало истражувањето на Универзитетот во Каиро, а 90 % од испитаниците потврдило дека оваа техника на триење им ја ублажило болката.