Потрошете 100 калории на 44 начини

Сè што правите ги согорува калориите – дишење, спиење, стоење, како и сите други активности што ги извршувате во текот на денот, и во кои помалку или повеќе уживате. Но,  што треба за да се потрошат само 100 калории? Може ќе бидете изненадени кога ќе видите колку активности треба да направите за да се постигне таа цел!

Во прилог на следнава листа на активности кои трошат 100 калории оди и идејата дека следниот пат кога ќе посегнете по вашите омилени закуски и/или слатки – само погледнете ја етикетата и нивната енергетска вредност.

44 начини да се потрошат 100 калории

Вредностите се приближни и се базираат на тежината на едно лице од 70 килограми. Доколку сте потешки, повеќе калории ќе потрошите со секоја активност

Вежбање

Велосипедизам: 23 минути возење необврзувачко возење

Кардио танц: 15 минути

Елиптикал : 8 минути

Прескокнување јаже: 9 минути со умерен интензитет

Кревање тегови, енергично : 15 минути

Пилатес: 24 минути

Машина за веслање: 13 минути

Степер: 6 минути

Испратена: 9 минути со брзина од 9,7 км / ч

Пливање: 15 минути со умерен интензитет

Качување по скали: 11 минути

Одење: 20 минути со брзина од 4,8 км / ч

Воден аеробик: 23 минути

Јога: 20 минути

Зумба: 11 минути

Спорт и рекреација

Кошарка, шутирање на кош : 20 минути

Куглање: 30 минути

Танцување во дневната соба: 20 минути

Пикадо: 35 минути

Лизгање: умерено 18 минути

Фрлање фризби: 30 минути

Играње фудбал: лесно 13 минути

Скијање: спуст 10 минути

Тенис (двојки): 21 минути со

Тенис (синглови): 15 минути

Рекреативни одбојка 26 минути со

Скијање на вода: 15 минути

Работа во дворот

Косење на тревникот: 20 минути

Бојадисување на куќата: 18 минути

Собирање лисја  : 23 минути

Чистење снег : 15 минути

Перење коли: 20 минути

Уредување на градина: 18 минути

Секојдневни активности

Носење на дете: 24 минути

Чистење, умерен напор: 26 минути

Готвење: 34 минути

Миење садови: 40 минути

Бришење на подот: 20 минути

Играње со децата: 23 минути

Туркање колички: 35 минути

Преуредување на мебел: 14 минути

Шопинг: 38 минути со

Бришење прашина: 23 минути

Шетање на вашето куче за : 26 минути

Дали сте изненадени од износот на времето потребно да горат 100 калории? Кои од овие активности може да се претвори во твојот живот, за да се потрошат екстра 100 калории на ден? Изберете оној начин кој најдобро може да се вклопите во распоредот и се држи до тоа!