Проблеми со синусите? Тешкотии со дишењето? Затнат нос? Погледнете го овој лек

Што е синузитис?
Синузитис се манифестира со оток и воспаление во внатрешноста на синусите. Синусите се воздушни шуплини во кранијалните коски, особено коските до носот. Понекогаш синусите се сушат и пукаат, создавајќи места за надразнувачи и алергени кои предизвикуваат воспаление. Понекогаш синусите се инфицираат со бактерии (кои предизвикуваат леплива зелена и жолта слуз) или вируси (кои предизвикуваат течење на јасен мукус) или и двете. И бидејќи отворањето на синусите е мало, само еден милиметар или два, мало воспаление и оток може да предизвикаат многу болка која трае неколку недели, дури месеци.

Како може да препознаете синузитис? Еве некои од најчестите симптоми.
Намалено чувство за мирис
Тешкотии со дишењето
Тешкотии со дишењето низ носот
Главоболка
Несоница
Болка во горните заби на едната или на двете страни на устата
Болка или притисок зад очите
Болка или притисок во образите
Зелен или жолт секрет
Рчење
Будење со сува уста, јазик и усни поради дишењето низ устата во текот на ноќта

Единствениот начин да се надминат овие симптоми е да се запре воспалението и отокот предизвикано од алергии или инфекции за да може да се исцеди слузта што е заробена во нив. Некои медицински третмани, сепак, имаат несакани ефекти кои исто толку штетни како и самата болест.

Многу лекови се користат за лекување на синузитис. За жал некои лекови како кортикостероиди имаат несакани ефекти како гадење, вртоглавица, проблеми при варење, зголемување на телесната тежина, зголемен апетит, нарушување на спиењето и слично. Дали постои лек за синузитис со минимум или без несакани ефекти? За среќа, постои: серапептаза. Сигурна сум дека многу од вас се подготвени со прашањето што е тоа? Серапептазата е исто така позната како серипептидаза, е протеолитички ензим добиен од бактериите кои потекнуваат од дигестивниот систем на свилени буби.

Многу истражувања покажаа ефикасност на серапептазата против синузитис. Кога експертите прво ја проучиле ефективноста на овој ензим против синузитис, користеле мали дози: 5 mg за деца и 10 mg за возрасни. Исто така, тие не им дозволиле на учесниците да користат спрејови за нос, испарувачи и сл. Дури и со овие мали дози на серапептаза, околу 25 проценти од учесниците беа излечени целосно за една недела. Околу 50 отсто доживеале значително олеснување од состојбата; што значи слузта се распадна, но не се исфрлила од телото.

Во моментов многу луѓе во светот ја користат како ефикасен лек против синузитис.  Зошто е толку ефикасна против синузитис? Овој прекрасен ензим помага да се растури слузот и да се исцеди. Исто така, лекува воспаленија. Ако настинувате постојано, цела година, големи се шансите да добиете хроничен синузитис. Не страдајте непотребно. Серапептазата е антивоспалитен лек кој ќе ви помогне да држите се под контрола.

Ако страдате од синузитис, само треба да се информирате за овој чуден ензим. Дали сте подготвени да се обидете со Серапептаза???

Dr. Viton – Serrapeptase може да купите во Еурофарм, Виола, Галениум и сите подобро снабдени аптеки.

или можете да го нарачате онлајн:: https://alfalab.mk/proizvodi/serrapeptase

или на телефонскиот број: (02) 3218-821
(Секој работен ден од 8:30 до 15:30 часот)
Достава до вашата домашна адреса