Решение за интензивното потење & непријатната миризба на пазувите

Постојано внимателно ја одбирате облеката бидејќи се срамите од непријатните водени кругови и непријатната миризба . 

Доколку се потите поинтензивно од норманото наместо обичен дезедоранс или рол-он треба тие препарати да ги замените со квалитете антипреспирант, бидејќи не само што ги неутрализираат непријатните миризби, туку и го спречуваат потењето. Најголем дел од нив содржат соли од алуминиум, цинк и циркониум, коишто ги стеснуваат порите и на тој начин спречуваат потење.

Антипреспирантите оптимално треба да се нанесуваат навечер, а пазувите да се измијат со топла вода наутро, за да не дојде до несакани последици по здравјето на кожата.