Ресвератрол, тајната на гројзето за вечна младост

Различни соединенија изолирани од грозјето се покажаа дека поседуваат многу здравствени придобивки, и овие соединенија често се промовирани како чуда против стареење, вклучувајки ги и додатоците и кремите кои ветуваат дека ќе ги избришат брчките.

Активни состојки

Грозјето содржи голем број на корисни состојки, но лушпата и семката будат особен интерес. Лушпата содржи еден антиоксидант, наречен ресвератрол, кој е проучуван во студии поврзани со здравјето на срцето и превенција од карцином. Семката содржи олигомерен проантицијанидински комплекс или ОПЦ, плус линолеична киселина и други антиоксиданти. И лушпата и семката се корисни како додатоци против стареењето.

Ресвератрол

Студиите извршени на животни покажаа дека корисните ефекти на ресвератролот на срцето се значително ефективни кај проблемот со брчките. Медицинските студии покажа дека нанесувањето на екстракт од ресвератрол, ја намалува клеточната смрт во парче човечко ткиво, но тоа не се случува кај грозјето внесено преку храната. Зошто ?
1. Ресвератролот бил извлечен и концентриран, резултирајќи со поголема доза отколку онаа што ја има грозјето.
2.Ресвератролот бил применет орално како суплемет може единствено да ја задоволи потребата на телото за одржување на младост и виталност на организмот.
3. Парчето ткиво било заштитено во лабораторија, односно заштитено од стресовите на животната средина.

Екстракт од гроздови семки

Екстрактот од гроздовите семки беше промовиран како совршен лек против брчките, кој според Универзитетот во Мариленд, ресвератролот е  чудо од природата. Екстрактот се применува локално како состојка на многу креми против брчки, а најдобро е да се користи орално како суплемент за да го спречи оксидативното оштетување кое може да предизвика брчки. Оваа доза не соодвестува со јадењето на самото грозје, има ефект единствено ако се користи како суплемент во форма на капсула.

Практична употреба

Ако сметате дека ресвератролот и гроздовите семки можат да ви помогнат, користете ги екстрактите затоа што тие содржат повисоки концентрации на активните состојки отколку целото грозје. Истражувањата велат дека овие супстанции значително може да го спречат појавувањето на новите брчки кај постара кожа, и да ги излечат и ја намалат видливоста на веќе постоечките. Како и повеќето овошја, грозјето содржи големи количини на вода која може да и помогне на кожата да остане хидрирана и витаминизирана, како и минерали и антиоксиданти кои помагаат во спречувањето на оштетувањата предизвикани од слободните радикали.

НАШ ПРЕДЛОГ : NATURE ESSENTIAL – РЕСВЕРАТРОЛ

Продажни места на производите на NATURE ESSENTIAL:

Во сите аптеки на ЕУРОФАРМ /КОСМО – ТИНЕКС ДРОГЕРИИ /ДМ маркети/дрогерии/ Во сите продавници на МАРВИК  – ЗДРАВА ХРАНА и во сите подобро снабдени аптеки низ Македонија.

Телефон за нарачка: 02 3218 821