San Sebastian TURMERIC Curcumin За Вистински Мажи кои зборуваат отворено за своето Здравје

 

Здравствените проблеми со кои се судруваат секојдневно мажите од средна возраст па се до длабока старост сеуште се во зоната на табу темите. Овие проблеми не се ограничени на оние кои влијаат на машкиот репродуктивен систем туку и на целокупното здравје кај мажите и за кои треба гласно да се зборува и да се превземе иницијатива за превенција од истите и навремено секој маж да го заштити своето здравје комплетно благодарение на моќта на Куркумата.

Куркумата е благословена со анти-воспалителни и антиоксиданси својства кои ги оправдуваат поголемиот дел од своите терапевтски својства. Куркуминот е главна биоактивна молекула куркумата која нуди терапевтски ефект во повеќето заболувања.

Придобивки од куркума за машкиот репродуктивен систем:

1. Импотенција

Импотенцијата или еректилната дисфункција е болест која најчесто влијае на милиони мажи во светот. Студиите на животни покажуваат дека дериватите од куркумин се подобри од „Виагра“ и „Cулденафин “ во лекување на еректилната дисфункција.

Изложеноста на одредени токсини или пушење, па дури и употреба на одредени лекови може да предизвика неплодност.

Куркуминот штити од тестикуларни токсини предизвикани од лекови, како хлороквин, циклофосфамид, дексаметазон, метронидазол, афлатоксин итн.

Никотинот (од пушење тутун) и хроничен алкохолизам е докажано дека предизвикува неплодност, а дериватите од куркумин имаат терапевтски ефект врз нив.

2. Проблеми со простатата

Простатитис е воспаление на простатата која се карактеризира со болка во препоните и непријатност при мокрење.

Беа спроведени клинички испитувања во кои на поединци кои страдаат од бактериски простатитис им биле давани деривати од куркумин кој во својот состав содржи и пиперин (BioPerrine) – активната состојка на црниот бибер – којшто ја зголемува апсорпцијата на куркуминот во организмот и до 20 пати повеќе.

90% од групата која ја примале оваа комбинација се покажало подобрување на нивната здравствена состојба,а во рок од 6 месеци не се повратил простатитисот.

Бенигно зголемување на простатата е неканцероген израсток на простатата која влијае на половото здравје и комодитет кај постарите мажи. San Sebastian TURMERIC Curcumin подобрува квалитетот на животот и ги намалуваат инфекциите на уринарниот тракт кај лицата кои страдаат од бенигно зголемување на простатата.

unnamed-1

Редовната употреба на Куркумата како секојдневен додаток во исхрана благодарение на анти-воспалителната и антиоксидантна природа на куркуминот е избор број еден во превензија и лекување на разни нарушувања поврзани со репродуктивното здравје кај мажите.

San Sebastiаn TURMERIC Curcumin содржи и пиперин (BioPerrine) – активната состојка на црниот бибер – којшто ја зголемува апсорпцијата на куркуминот во организмот и до 20 пати повеќе.

НАПРАВЕТЕ БРЗА ONLINE НАРАЧКА:
https://alfalab.mk/proizvodi/kurkuma

Направете телефонска нарачка секој работен ден од 8:30 до 15:30 часот.
Телефон за нарачки: 02 3218 821
(Достава до домашна адреса со брза пошта)