Со пивски квасец против опаѓање на косата

Првите симптоми за ќелавост се истенчување на влакното, губење на сјајот и прекин на раст. Со текот на времето косата почнува да опаѓа во поголема или помала мера.

Кај жените, кога косата ста­нува тенка или паѓа, тоа може да биде знак на про­блеми во гастро­ин­те­сти­на­лниот тракт. Нама­лена желу­дочна кисе­лина или пак, недо­ста­ток на про­те­ини или минерали.

Додека кај мажите, во таков слу­чај треба вед­наш да се пре­земе диета која се базира на мало вне­су­вање масти. Тоа про­и­зле­гува од фак­тот што пого­ле­мото кон­су­ми­рање на месо и масти може да го зго­леми нивото на тесто­сте­ро­нот кој е една од при­чи­ните за ќелавост.

Пивскиот квасец е 100% природен производ кој благодарение на ризницата хранливи материи кои ги содржи се од клучна важност за здра­вјето на косата, квалитетот на влакното, зајакнување на коренот.

image003

Пивскиот квасец на Nature Essential e богата ризница од хранливи материи.  Богати со протеини, амино киселини витамин Б1, Б2,Б6 ,Б12 , нијацин, фолна киселина, пантотенска киселина, провитамин А и Д, калциум, фосфор, хром, магнезиум, бакар и железо. Пивскиот квасец ји зајакнува косата и ноктите, ја чисти кожата, го намалува холестеролот, го зајакнува нервниот систем, го регулира шеќерот во крвта и го намалува стресот.

 

Наш предлог:
Пивскиот квасец на Nature Essential & секојдневно еден здрав оброк збогатен со еден од овие вкусни производи: жолчка од јајце, сардина, домати, леќа, необработен ориз и говедски џигер.

Продажни места на производите на NATURE ESSENTIAL:

  • Во сите аптеки на ЕУРОФАРМ
  • Во сите КОСМО – ТИНЕКС ДРОГЕРИИ
  • Во сите ДМ маркети/дрогерии
  • Во сите продавници на МАРВИК  – ЗДРАВА ХРАНА и во сите подобро снабдени аптеки низ  Македонија.

Производите на NATURE ESSENTIAL може да ги нарачате на телефонскиот број 02 3218 821 и истите да ви бидат доставени на Вашата домашна адреса за најдоцна 48 часа.