До совршено обликувано тело со Л-Карнитин

Што е всушност L-carnitine?

L-carnitine e полу-есенцијална амино киселина која е слична на витамини. Игра важна улога во балансот на енергија во телото, и воедно помага да се пренесат мастите до митохондриите. Овде се разложуваат мастите и се ослободуваат како енергија.

L-carnitine исто така го подобрува внесот на кислород за време на физичка активност  што значи дека согорувањето на вишокот масти во телото е зголемен.

Дали сте забалежале :

 •  Брзо додавање на телесна тежина (најчесто масти)
 •  Брзо уморување и намалување 
 •  Мускулна слабост, мускулна атрофија, умор
 •  Подолг период за опоравок после физичка активност
 •  Слаб имунoлошки систем
 •  Влошување на вредностите во крвта – намалување на хемаглобин и хематокрит

Тоа се најчестите симптоми кои укажувааат на тоа дека вашето тело има потреба од L-carnitine, не замерувајете ги сигналите кои ви ги испраќа вашето тело! Соработувајте со вашето тело

Поттикнете го метаболизам да топи масти!

L-carnitine-от му потмогнува  на телото да започне да ги топи и согорува натрупаните  масни резерви.Во комбинација со избалансирана храна и физичка активност дефинитивно успехот ќе биде повеќе од очекуван, физичка линија која од секогаш сте ја посакувале.Од исклучително значење за да ја одржите вашата линија притоа да ги намиалите мастите а тонирате мускулите тогаш, L-carnitine може да биде вклучен како додаток во исхраната, кој ќе ви помогне да немате дефицит од оваа полу-аминокиселина.

Повеќе енергија со L-carnitine!

Доколку секојдневно се соочувате со замор и истоштеност, а сепак залудно колку и да се трудите без посебни резултати кај вашиот изглед. Чуствувате глад и замор после вашиот тренинг, слабост и грчеви, тогаш тоа е повеќе од евидентно дека имате недостаток на енергија.L-carnitine е веројатно најпознатиот “пренесувач на масти”, кои ги пренесува мастите до активните мускули, кои таму ќе бидат претворени како енергија. L-carnitine игра важна улога во многу метаболички процеси, и е од голема важност за целиот организам. Со внесување во вашиот режим со L-carnitine не само  што ќе добиете енергија, туку ќе кажете збогум на мастите и добредојде на вашето тело од соништата.

L-carnitine игра важна улога во:

 • Топење масти
 • Зголемена спортска издржливост
 • Обезбедува енергија на телото
 • Спречува предвремен замор
 • Подобрување на кардиоваскуларниот систем и на циркулацијата

Наш предлог:
NATURE ESSENTIAL – Л-КАРНИТИН – ЗА СОВРШЕНО ОБЛИКУВАНО ТЕЛО

Вежбате и се храните здраво, но масните наслаги на вашето тело никако да се намалат? Вашето тело има потреба од Л- КАРНИТИН !

1. Поттикнете го метаболизам да топи масти!l-carnitine
2. Повеќе физичка енергија соNATURE ESSENTIAL –  L-Carnitine!
3. Подобрување на кардиоваскуларниот систем и на циркулацијата .
4. Спречува предвремен замор.
5. Зголемена спортска издржливост.

ТЕЛЕФОН ЗА НАРАЧКА 02 3218 821 

Продажни места на производите на NATURE ESSENTIAL:

 • Во сите аптеки на ЕУРОФАРМ
 • Во сите КОСМО – ТИНЕКС ДРОГЕРИИ
 • Во сите ДМ маркети/дрогерии
 • Во сите продавници на МАРВИК – ЗДРАВА ХРАНА
  и во сите подобро снабдени аптеки низ Македонија.