Непријатни гасови? Подуен стомак? Сѐ што ви треба е „детето“ на мајката природа

Современата исхрана е далеку помалку хранлива од порано. Со преработка на храната се отстрануваат нивните хранливи материи уште пред да стигнат на нашата трпеза. Зависноста од брза храна придонесува до лошо здравје и ниско ниво на енергија. Спирулина е вистинското решение за сето тоа. Не попусто научниците ја нарекуваат супер храна, а нитриционистите ширум светот се вчудоневидени. Мајката природа споила преку 400 хранливи материи од витално значење за човековиот организам.

Го подобрува варењето на храната и работата на дигестивниот систем и ја обновува цревната флора.
Спирулината е 100% природна, без конзерванси и 95% сварлива бидејќи има меки ѕидови. Луѓето што користат спирулина забележуваат подобрување при варењето и празнењето на цревата. Ги потиснува лошите бактерии e-coli и Candida, а ги стумулира добрите бактерии како lactobacillus и bifidobacteriа кои се добри за флората. Спирулина во цревата делува на три начини: подобро варење и апсорбција на храната, штити од инфекции и го подобрува имунолошкиот систем. Спирулина ги прочистува цревата и помага при тврда столица и хемороиди.