Стоп за непријатното потење

Абнормалното потење е навистина непријатен момент меѓу луѓето, влијае на квалитетот на животот и предизвкиува стресни и непријатни ситуација.

Доколку вие се пронаѓате во токму оваа група на луѓе воопшто не е срамно, сепак треба да се дејствува за да се намали бројот на тие непријатни моменти.

Доколку пак сте пробале се од палетата производи на дезодоранси и антиперспиранти и немате никакво подобрување, тогаш време е да пробате алтернативни решенија направени на природна база во домашни услови.

Повеќето дезодоранси или пак антиперспиранти се направени на база на алуминиумска сол, која истата е причина да предизвика црвенила, иритации или пак затворање на лојните жлезди кој е навистина сериозен здравствен проблем.

Абнормалнто потење може да се контролира и стави во рамнотежа со помош на природни етерични масла, затоа ние ви ги нудиме следниве решенија:

  •         Масло од Чемпрес има антибактериско и смирувачко дејство затоа е одличен избор за неконтролираното потење, тоа не само што помага за потењето, а исто така се користи и загливици или било какви други бактерии или вируси.
  •           Масло од Црн Ким е одличен избор, се нанесува директно на оние регии како на пример пазувите и се става да делува. Исто како и чемпрест има антибактериско дејство и е одличен смирувач на иритирана кожа.

    Овие препарати можете да ги најдете во било која Билна Аптека и да се ослободите од оваа непријатна појава.