Суплементи за здраво срце, Омега 3 рибино масло и Коензим Q10

Силното срце значи и чисти артерии од лошиот холестерол кој што може да предизвика згрутчување на крвта и да доведе до срцеви заболувања.

Со цел да се намали холестеролот, се препорачува исхрана со малку масти која што произведува помалку холестерол.

Некои суплементи можат да го намалат холестеролот и со тоа да допринесат до посилно срце. Кога одбирате суплементи во исхраната, се препорачува да се консултирате со вашиот доктор.

Омега 3 и рибино масло

Многу суплементи кои што потекнуваат од рибиното масло содржат омега 3 масни киселини кои што ги намалуваат триглицеридите и мастите кои што предизвикуваат тромби (згрутчувања на крвта). Рибиното масло исто така може да го зголеми ХДЛ или “добриот“ холестерол, кој што ја чисти крвта од ЛДЛ или “лошиот“ холестерол кој што се насобира на ѕидовите на артериите.

Омега 3 масните киселини во рибата или рибиното масло можат да ги намалат срцевите проблеми и смртноста кај пациентите кои што имаат некое срцево заболување. Многубројните студии во последните 30 години докажаа дека земањето на рибиното масло за 30% ја намалува смртноста како последица на болести на срцето.

ОДБЕРЕТЕ ЈА НАЈДОБРАТА ОМЕГА – 3 BLUE OCEAN ОД ДИВ ЛОСОС ОД ДИВИТЕ НЕДОПРЕНИ ВОДИ НА АЉАСКА

BlueOcean – Omega3 (1000mg) +vitamin e

· Blue Ocean Omega 3 содржи рибино масло добиено од див лосос ловен во водите на Аљаска кои важат на најчисти и најнезагадени во светот.

· Преработена на најнежен начин со што се добиваат природни Омега 3 масни киселини во најчиста форма (ладно цедење).

· Со ладно цедење на свежиот лосос се задржуваат и останатите хранливи состојки како витаминот Д3 и астаксантинот кој е моќен антиоксиданс со бројни полезности за здравјето.

· Rapid Release Liquid софт гел капсули кои се раствараат двојно побрзо од обичните софтгел капсули.

Коензим Q10

Коензимот Q10, познат и како CoQ10, има улога на моќен антиоксиданс кој што го превенира оштетувањето на клетките од слободните радикали. Пациентите кои што имаат прележано срцев удар и кои што на дневна основа внесуваат коензим Q10, имаат помала веројатност за повторен срцев удар и болки во градите. Овој коензим може да го подобри производството на енергија во клетките како и да превенира формирање на тромби.

Луѓето кои што имаат висок холестерол, по однос на коензимот Q10 имаат помали вредности од нормалните, па во однос на тоа се препорачува земање на коензимот Q10 како суплемент во исхраната. Овој коензим исто така може да го подобри нивото на шеќерот во крвта и крвниот притисок кај пациентите со дијабетес.

ПОДМЛАДЕТЕ ГО СРЦЕТО СО NATURE ESSENTIAL – КОEНЗИМ Q10 

q10-ziz

omega3-infarkt-ziz

prodazni-mesta-nature-essential1 (2)