Свежа риба + Омега 3 = Здраво срце

[pro_ad_display_adzone id=”12129″ flyin=”1″ flyin_position=”bottom-center” flyin_delay=”10″]Жените кои редовно јадат риба имаат пониска предиспозиција кон кардиоваскуларни болести, тврдат научниците.

Според новото истражување, при практикување на режим на исхрана богат со морски продукти, ризикот од срцев удар се намалува до 90%. Традиционално, податоците покажуваат дека Омега-3 масните киселини, кои се наоѓаат главно во лососот, скушата и сардините се многу корисни за здравјето на мажите.

Се смета дека рибино масло е особено драгоцено за жените кои се наоѓаат во фертилниот период. Поволен ефект се забележува и од луѓето кои страдаат од зголемен крвен притисок. Рибата е корисна и за правилното функционирањето на кардиоваскуларниот систем и крвните садови.

Во истражувањето учество земале 49 000 жени на возраст од 15 до 49 години, чие здравје се набљудувало во текот на осум години. Во овој период, научниците ја следеле исхраната и начинот на живот на учесничките.

Експертите ја земале во предвид и историјата на заболувања во нивните семејства.

Научниците дошле до заклучок дека ризикот од кардиоваскуларни болести кај жените кои ретко конзумираат риба или ја избегнуваат таа храна е до 90% повисок во споредба со оние кои јадат риба еднаш неделно.

Истражувачите препорачуваат рибата да се конзумира два пати неделно, а едната порција треба да биде од мрсните видови.

Резултатите се објавени во списанието Hypertension на Американското Кардиолошко Друштво.

ОДБЕРЕТЕ ЈА НАЈДОБРАТА ОМЕГА – 3 BLUE OCEAN ОД ДИВ ЛОСОС ОД ДИВИТЕ НЕДОПРЕНИ ВОДИ НА АЉАСКА

BlueOcean – Omega3 (1000mg) +vitamin e

· Blue Ocean Omega 3 содржи рибино масло добиено од див лосос ловен во водите на Аљаска кои важат на најчисти и најнезагадени во светот.

· Преработена на најнежен начин со што се добиваат природни Омега 3 масни киселини во најчиста форма (ладно цедење).

· Со ладно цедење на свежиот лосос се задржуваат и останатите хранливи состојки како витаминот Д3 и астаксантинот кој е моќен антиоксиданс со бројни полезности за здравјето.

 · Rapid Release Liquid софт гел капсули кои се раствараат двојно побрзо од обичните софтгел капсули.
image007

 

ПРОДАЖНИ МЕСТА на BlueOcean – Omega3  :

  • Сите ДМ дрогерии – маркети/дрогерии
  • Сите Космо – Тинекс маркети/дрогерии
  • Сите Марвик – продавници за здрава храна
    и во сите подобро снабдени аптеки во Македонија.

* Ова е изгледот на оригиналното пакување на BLUE OCEAN Омега-3.