Туна & сардина + Омега 3 масни киселини за 100% здраво срце

Рибата, вклучително туната и сардината е здрава храна која му овозможува на организмот омега-3 масни киселини како и други хранливи материи.

Американското здружение за срце, препорачува најмалку две порции риба неделно. Сепак, постои можност при консумирање на рибата да се внесе жива и други штетни материи.

Сардина

Сардините се еден од видовите на риба кои содржат најмалку жива, така што консумирањето на сардина може целосно да ги задоволи вашите потреби за риба.

Агенцијата за заштита на животната средина во САД, препорачува жените и децата да јадат најмногу до 340 грама неделно, независно од видот на рибата.

Туна

Колку ќе биде туната безбедна за јадење, зависи од видот на туна кој се консумира. Скипџек туната и белата конзервирана туна, содржат умерено ниво на жива така што не е препорачливо да се консумираат повеќе од 6 порции месечно.

Жолтоперката туна и конзервираната туна Албакор, имаат поголемо количество на жива, па препорачливо е да се јадат најмногу до три порции месечно. Бигеј и Ахи туната имаат највисоко ниво на жива. Овие видови на туна не се препорачуваат во исхраната и пожелно е да се избегнува јадење на истите.

Факти во исхраната

100 грама конзервирана сардина содржи 210 калории, 24 грама протеини и 10 грама масти, вклучувајќи и 2 грама на заситени масти. Сардините се добар извор на Витамин Б12, ниацин, Д витамин, минерали, фосфор и калциум, а исто така на организмот му овозможуваат внесување на рибофлавин, железо, цинк, магнезиум, Витамин Б6, тиамин, витамин А и фолна киселина.

100 грама конзервирана туна во вода, содржи 120 калории и 25 грама протеини. Туната е добар извор на ниацин, Витамин Б12, фосфор, магнезиум, железо, цинк, рибофлафин и тиамин.

Иако сардината содржи повеќе калории од конзервираната туна, сардините обезбедуваат повеќе витамини и минерали и многу повеќе омега-3 масни киселини, отколку конзервираната бела туна или туната Албакор.

Бидејќи ретко кога се исполнува препорачаната доза на конзумирањето на риба од 2 – 3 пати во неделата, како извор на Омега – 3 масни киселини ги препорачуваме капуслите BLUE OCEAN ОМЕГА – 3 збогатени со витамин Е.

 

ОДБЕРЕТЕ ЈА НАЈДОБРАТА ОМЕГА – 3 BLUE OCEAN ОД ДИВ ЛОСОС ОД ДИВИТЕ НЕДОПРЕНИ ВОДИ НА АЉАСКА

BlueOcean – Omega3 (1000mg) +vitamin e

· Blue Ocean Omega 3 содржи рибино масло добиено од див лосос ловен во водите на Аљаска кои важат на најчисти и најнезагадени во светот.

· Преработена на најнежен начин со што се добиваат природни Омега 3 масни киселини во најчиста форма (ладно цедење).

· Со ладно цедење на свежиот лосос се задржуваат и останатите хранливи состојки како витаминот Д3 и астаксантинот кој е моќен антиоксиданс со бројни полезности за здравјето.

· Rapid Release Liquid софт гел капсули кои се раствараат двојно побрзо од обичните софтгел капсули.

image007

 

ПРОДАЖНИ МЕСТА на BlueOcean – Omega3  :

  • Сите аптеки на ЕУРОФАРМ
  • Сите ДМ дрогерии – маркети/дрогерии
  • Сите Космо – Тинекс маркети/дрогерии
  • Сите Марвик – продавници за здрава храна
    и во сите подобро снабдени аптеки во Македонија.

* Ова е изгледот на оригиналното пакување на BLUE OCEAN Омега-3

ТЕЛЕФОН ЗА НАРАЧКА на BlueOcean – Omega3  : 02 3218 821