Уникатен празничен подарок за креативните љубители на кафе и чај

Ако сте навикнати да постојано пиете од една иста гигантска шолја кафе или чај секое утро, тогаш ова е вистински подарок за вас. Ако познавате некого што овој профил го опишува, тогаш можеби сте го нашле вистинскиот начин да го израдувате. За кретивните љубители на кафе, чај или топло чоколадо,  шолја со површина на која ќе можат да цртаат како на табла со креда е одличен подарок.

Еве што ви е потребно за да израдувате некого или самите себе.

  • Порцеланска шолја (големина по избор)
  • Самолеплива лента (за да го прикриете делот кој нема да го фарбате и да направите остри граници)
  • Акрилна црна боја и 2 лажици гипсен прав (се мешаат, за да се добие текстура слична на табла за пишување со креда) или веќе готова боја за креда
  • Четка за фарбање

Подготовка:

chalkboard_mug1

chalkboard_mug2