Во борба против „Чумата на 21 век“/ КАНЦЕР

Куркумата го содржи најмоќниот полифенол во борба против ракот, куркуминот (turmeric) .

Куркуминот (Turmeric) е клинички докажано дека го инхибира растот на различни канцерогени клетки вклучувајќи: рак на коска, рак на дојка, тумор на мозокот, дебело црево, црн дроб, панкреас, желудник, мочен меур, бубрези, простата, леукемија, јајници, меланом и многу повеќе!

▲ Куркуминот (Turmeric) има способност да ја блокира секоја фаза од развојот на ракот, од клеточна мутација, до растот на туморот, па се до метастаза. Исто така, може да уништи многу различни видови на клетките на ракот со активирање на апоптоза (програмирано клеточно уништување) без да влијае на нормалните (здравите) клетки.

▲Куркуминот (Turmeric) е универзално корисен за сите видови на рак!

Меѓу најголемите придобивките од куркума е нејзината моќна анти-канцерогена активност. Фасцинантно за Куркуминот е што е универзално корисен за речиси секој вид на рак. Ова за почеток е необично, со оглед на фактот дека ракот се состои од широк спектар на различни молекуларни патологии.

„Една од причините за оваа универзална анти-канцерогена наклонетост и способноста на куркуминот на повеќе начини да влијаат на повеќе молекуларни цели„ – објаснува д-р Ла Вели.

…Штом ќе навлезе во клетката, куркуминот влијае на повеќе од 100 различни молекуларни патишта. И, како што е објаснето од страна на д-р Ла Вели, без разлика дали молекулата на куркуминот предизвикува зголемување на активноста на одредена молекуларна цел или намалување / инхибиција на активности, студиите постојано покажуваат дека крајниот резултат е моќната анти-канцерогена активност. Покрај тоа, куркуминот не е токсичен и најважно не влијае негативно на здравите клетки, што укажува на тоа селективно ги избира канцерогените клетки, од кои на сите им се корисни придобивки во лекувањето на ракот.

unnamed-1

▲ Истражувањата покажаа дека дури и тоа функционира синергетски со одредени цитостатици, подобрувајќи го отстранувањето на канцерогените клетки.

▲San Sebastiаn TURMERIC Curcumin e дневен додаток во исхрана за лица кои се борат со канцер и истиот не е замена за редовна терапија. San Sebastiаn TURMERIC Curcumin се препорачува да го користат и комплетно здрави лица како превенција од „Чумата на 21 век“
и сите болести на модерното време.

▲ San Sebastiаn TURMERIC Curcumin содржи и пиперин (BioPerrine) – активната состојка на црниот бибер – којшто ја зголемува апсорпцијата на куркуминот во организмот и до 20 пати повеќе.

Продажни места:
ДМ – маркети/дрогерии и сите подобро снабдени аптеки во Македонија.

НАПРАВЕТЕ БРЗА ONLINE НАРАЧКА:
https://alfalab.mk/proizvodi/kurkuma

Направете телефонска нарачка секој работен ден од 8:30 до 15:30 часот.

Телефон за нарачки: 02 3218 821
(Достава до домашна адреса со брза пошта)