Забранети СМС пораки по раскинувањето на врската

Десет работи кои не треба да ги пишувате во СМС порака на вашиот поранешен:

Текстови со еден збор. Не пишувајте само “Хеј” или “Здраво”. Ако имате нешто да кажете или да го замолите, сторете го тоа во вашиот првичен текст. Преминете право на поентата точка. Не го ставајте вашиот поранешен во непријатна положба, обидувајќи се да го протолкувате зошто сте се јавиле кај него / неа.

Приврзаност или склоност кон флерт. Вие не сте веќе пар. Избегнувајте користење на домашни миленичиња, имиња или слатки зборови, кои треба да бидат резервирани за една врска. Вие не може да ги задржите „слатките нешта“ по раскинот на љубовната врска.

Гневни тн.рекла-казала. Ако сте вознемирени, раскажете му на пријател. Не пишувајте навредливи нешта само затоа што сте уморни / осамени / пијани тогаш ви е лесно да го сторите тоа.

“Зошто не ми врати назад?” “Дали ја доби мојата порака?” . Испрати еден текст. Ако тој / таа не реагира, прифати дека тој контакт е веројатно не е добредојден .

Разговор за врска. Сите лекции од врската треба да се поделат со пријателите и вашиот дневник , а не со лицето кое ви го скршило срцето.

Повици за флерт . Никогаш, баш никогаш не била добра идеја.

“Мислењето на вас.” Ова не е корисно. Тоа е предвидливо дека неодамнешните партнерии сеуште ќе мислат на едни на други. Но штом веќе не се во врска, вашиот поранешен не треба повеќе да се меша во вашиот живот.

Очајни извинувања и изјаснувања. Не се обидувајте да го вратите вашиот поранешен преку молење во текстот.

Втор текст, а потоа трет текст. Откако сте го постигнале она што ви беше потребно да го направите – тој/таа се согласил/согласила да ви ја врати  вашата мачка назад во четврток, на пример – прекинете додека сте во предност. Ќе биде во ред со тоа ќе бидете тој еден што ќе стави крај на разговорот.

Кога се двоумите, не му пишувајте на вашиот поранешен. Никогаш.