Жен шен – најголемиот непријател на ракот

Жен шенот има анти-туморски својства и штити од некои  видови на рак, вклучувајќи го ракот на белите дробови, црниот дроб, панкреасот, јајниците и стомачните карциноми. Пушачите кои консумираат жен шен се со помал ризик за вообичаените карциноми од пушење отколку пушачите кои не го консумираат. За пациентите со рак на дојка дава подобрени стапки на преживување и подобар квалитет на живот.

Женшенот со години е дел од традиционалната кинеска медицина и се користи како природна материја за зголемување на енергијата. Досега ефектите на ова растение не биле целосно испитани, особено во борбата со заморот, кој е последица на ракот. Последните истражувања укажуваат дека заморот кај овие лица е последица на ослабениот имунолошки систем и слабото регулирање на нивото на стрес хормонот кортизол.

Коренот од ова растение кое вирее на подрачјето на Кина, Кореја и Сибир помага при лечење на хроничен замор како кај здрави луѓе, така и кај болни кои страдаат од рак и исцрпеност од хемотерапија.

ПРОДАЖНИ МЕСТА:
Еурофарм Аптеки, Виола Аптеки, Галениум Аптеки, Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

НАПРАВЕТЕ БРЗА ONLINE НАРАЧКА:
https://alfalab.mk/proizvodi/zen-sen
Направете телефонска нарачка секој работен ден од 8:30 до 15:30 часот.
Телефон за нарачки: 02 3218 821
(Достава до домашна адреса со брза пошта)